Om oss

mirva ja G ikkunassa

CDG:S HISTORIA

Chia de Gracia föddes år 2014 utifrån grundaren Mirva Kettunens behov att hitta lämpliga alternativ att komplettera det dagliga näringsintaget för sin häst med. Som gammal tävlingsidrottare vet Mirva hur viktigt det är med näring när det gäller att upprätthålla prestationsnivån och välbefinnandet. Hon hade testat flera olika behandlingar, mediciner och praktiska kosttillskott för att få bukt med hälsoproblemen hos sin häst men ville hitta ett naturligt tillvägagångssätt när det gällde att stöda dess hälsa.

Chia de Gracias första produkt var chiafrön, som Mirva hade egna goda erfarenheter av. Chia var på den tiden mest känt som ett kosttillskott för hälsomedvetna människor men tack vare sina goda egenskaper har det väckt en del intresse även när det gäller utfordringen av hästar. När chia visade sig vara en bra produkt även för det egna stoet Gracia, vaknade tanken på ett företag som skulle erbjuda ett stort utbud av naturliga alternativ som komplement vid utfordringen av hästar. Företaget fick sitt namn från Mirvas spanska sto Gracia samt från chia, som låg bakom uppstarten av hela verksamheten.

Chia fick snabbt sällskap av flera andra naturprodukter: nässla, nypon, ingefära, djävulsklo, munkpeppar och MSM. För den stora publiken var naturligt kosttillskott dock fortfarande något helt nytt och okänt och Chia de Gracia har varit en pionjär när det gäller att öka dessa kunskaper kring utfordringen av hästar och hundar.

I dagsläget innehåller sortimentet redan över 100 olika produkter. Nya produkter tillkommer ofta utifrån kundernas önskemål samt som lösningar till olika behov eller hälsoproblem hos hästar. Chia de Gracias verksamhetsidé har ända från början varit att komma med naturliga lösningar på alla häst- och hundrelaterade behov och utmaningar samt att ge varje häst- eller hundägare personlig service.

Utfordring i enlighet med naturen intresserar idag allt fler häst- och hundmänniskor. Valet av naturfoder behöver inte längre försvaras, kunskapen om dess egenskaper har ökat i takt med att allt fler fått oersättlig hjälp med att förbättra hälsan och välbefinnande hos sina djur.

OM FÖRETAGET

Chia de Gracia är ett finländskt expertföretag på naturfoder. Chia de Gracias naturfoder och kosttillskott stöder det dagliga välmåendet hos hästar och hundar och hjälper till att hålla dem naturligt friska utan tillsatser eller industriella eller syntetisk ingredienser.

Vi importerar och tillverkar olika slags örter, naturfoder, superfoods och kosttillskott för hästar och hundar. Vi är den första fodertillverkaren i Finland som fått rätten att använda den eftertraktade märkningen Design from Finland på våra förpackningar.

Design from Finland logo

Chia de Gracia finns med i det finska Livsmedelsverket Eviras register över foderleverantörer. Vi följer alla de foderbestämmelser som gäller inom Finland och EU. EU kräver med vissa undantag denna typ av registrering av alla företag, som är verksamma inom fodertillverkningsbranschen.

Alla Chia de Gracias produkter är tullade i EU. Det innebär att de följer EU:s foderlagstiftning och är trygga att använda.

Chia de Gracia importerar och producerar sina produkter enbart av råvaror, som laboratorietestats enligt gällande regelverk, både vad gäller hygien och kvalitet. Vi representerar inte någon specifik producent eller grossist. Det garanterar en hög kvalitet och trovärdighet för vårt eget varumärke och ger oss möjlighet att fortsätta förbättra vårt varumärke utifrån egna målsättningar och kundernas önskemål utan att vara beroende av andra. Utöver oberoende ger det oss frihet att använda oss av flera inköpskanaler och utnyttja vårt nätverk maximalt. Därmed ökar inköpssäkerheten och tillgängligheten hos våra produkter. Vi köper våra råvaror endast av pålitliga leverantörer med bra produkter och god kvalitet. Våra partners har ISO 2200, ISO 14001, HACCP, Feed Chain Alliance (FCA), GACP sertifikater.

Blad, örter och bär torkas vid 40o C., rötter 50o C.

Chia de Gracia is registerad i Jordbruksverket.

Chia de Gracia är också medlem i Förbundet för finländskt arbete, vilket innebär att vi följer finländsk lagstiftning och betalar skatt i Finland.

Chia de Gracias produkter är avsedda för att förbättra det naturliga välmåendet och näringstillståndet hos hästar och hundar