Hanna och Cassu & Stress Away

Hanna och Cassu & Stress Away

Hanna Helasmeri och hennes häst Cassu påbörjade sin gemensamma resa lite oväntat. Hanna hade precis sålt sin häst och sin ponny i december 2016, och det var meningen att hon skulle hålla en liten paus från hästarna. Det var dock inte så lätt som Hanna trott, och hon började fundera på att skaffa en ny häst. Det råkade sig att det fanns en häst till salu vid Anna Rämös stall, och Hanna åkte ut för att provrida hästen. Det var inte kärlek på första ögonkastet, utan hästen kändes bara helt medelmåtta okej. Dessutom var hästen i fråga ett sto och Hanna hade tidigare tänkt att ston inte passar henne. Hästen fick ändå en chans till, och då funkade det. Hästen bytte ägare i januari 2017 och Cassu åkte iväg mot sitt nya hem.

Till en början fungerade träningarna bra och utan problem, förutom att hästen tyckte det nya hemmet och de nya människorna var lite spännande. Samma vår åkte Hanna på en träningsresa tillsammans med sin vän och hennes häst, och på hemresan hade den andra hästen sparkat Cassu genom mellanväggen i trailern. Cassu diagnostiserades med en senskada och påbörjade en lång rehabilitering. Som stöd för rehabiliteringen fick Cassu CdGs MSM-pulver, som veterinären rekommenderade som en sak för att hjälpa i processen. Samma vår fick Hanna ett arbetserbjudande i Belgien och var borta från Finland i tre månader. Under denna tid arbetade pålitliga människor med hästens rehabilitering på hemmaplan. När Hanna kom tillbaka var Cassus ben redan bättre, men Hanna märkte att hästen var stressad trots att den acklimatiserat sig bra i det nya hemmet. Hanna började ge Cassu CdGs Stress Away-produkt och hittade räddningen!

”Jag kunde aldrig ha trott att ett tilläggsfoder kan påverka hästen så mycket. Tack vare Stress Away kunde jag rida hästen i lugn och ro och också dess beteende i boxen blev bättre.”

Förra hösten svämmade Hannas hjärta över av lycka, när Cassu lyckades göra två fina och lugna övergångar mellan trav och galopp under en halv stor volt, utan några problem. Före Belgien var det redan en konst att få hästen att trava på hela banan.

”Tidigare tänkte jag att en häst klarar sig så länge den får hö, havre och sitt mineraltillskott. Hos mina tidigare hästar har det här fungerat bra, men nu i och med min nya häst har jag blivit klokare och förstått att den behöver annat också för att både kropp och själ ska hållas friska.”

Nu är Cassu frisk, hennes kondition har ökats noggrant och flitigt för att ekipaget ska kunna starta sin gemensamma tävlingskarriär. Målet är att få samarbetet att funka och göra fina, jämna banor på 120 cm -nivån. Tränarna har berömt hästens utveckling och det arbete som ekipaget gjort. Allt de gör görs dock noggrant på hästens villkor.

”Cassu är numer väldigt avslappnad, ett vallacklikt sto, som inte längre har dagar då hon bara är en surpuppa, och som man kan rida ut i skogen till och med barbacka i bara grimma, utan att man behöver vara rädd för något. Det är en fantastisk känsla, att få tänka på sin häst och bara bli glad. Cassu är ett alldeles fantastiskt sto.”

Tillbaka till blogg